Ημερίδα με θέμα «Green Highrise Buildings in Cyprus» στην Λεμεσό της Κύπρου, 14 Ιουνίου 2019.

Με επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό από τη SYCHEM ημερίδα με θέμα «Green Highrise Buildings in Cyprus».

 

Η ημερίδα, με θέμα «Green Highrise buildings in Cyprus» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Crown Plaza, στη Λεμεσό με βασικό χορηγό την εταιρεία SYCHEM CYPRUS. Η ημερίδα αφορούσε μηχανικούς, μελετητικές εταιρείες αλλά και συναφή επαγγέλματα τα οποία εμπλέκονται στον κατασκευαστικό κλάδο.

 

Η ημερίδα οργανώθηκε με αφορμή την ραγδαία ανάπτυξη πολυώροφων κτηρίων στην Λεμεσό και είχε σκοπό να αναδείξει τις καλές πρακτικές για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το σημερινό και το μελλοντικό νομικό πλαίσιο της Κύπρου σε σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας σε πολυώροφα κτήρια, τα κίνητρα αλλά και εφαρμοσμένες τεχνολογίες για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, ειδικά για τα πολυώροφα κτήρια, από εξειδικευμένους μηχανικούς και εταιρείες.

 

Επίσης, παρουσιάστηκαν τα ενεργειακά αποτελέσματα (πραγματικές μετρήσεις) και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο πρώτο πολυώροφο κτήριο γραφείων στην Λεμεσό που βρίσκεται σε λειτουργία σήμερα.

 

Το κτίριο “Τhe Oval” δεν είναι μόνο ένα θεαματικό κτίριο γραφείων, αλλά και μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση με προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και νερού. Είναι το πρώτο πολυώροφο κτήριο με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας (EPC Α) και το πρώτο κτήριο με αποκεντρωμένη ανοιχτή γεωθερμία στην Νότια Ευρώπη. Διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου που διασφαλίζει αλλά και καταγράφει την ενεργειακή απόδοση δίνοντας πολύτιμα πραγματικά στοιχεία ενεργειακής κατανάλωσης στις συνθήκες της Κύπρου.

 

Την ημερίδα τίμησαν ως ομιλητές, μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΕΚ, του Υπουργείου Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και εξειδικευμένοι μηχανικοί από τον όμιλο εταιρειών SYCHEM καθώς και των εταιρειών GRUNDFOS και LG.